≡ Meni

Otok Pag

Otok Pag velja za enega izmed največjih otokov na Hrvaškem, tako je po površini na petem mestu. Temu primerno ima seveda tudi obale, saj je je kar za 270 km. Tako ni nenavadno, da najdete na otoku Pag kar nekaj manjših naselij in nekaj malo večjih krajev, ki so se razvili skozi zgodovino.

Otok Pag je zelo razpotegnjen in leži vzdolž hrvaške obale ob Velebitskem kanalu. Drugače na samem otoku ni stalnih vod ali potokov, tako da je vsa voda priskrbljena drugače, v veliki meri s pomočjo dveh izvirov, ki jih najdete v kraji Pag in Novalja. Na južni strani otoka je speljan most. Druga možnost za prihod na otok pa je s trajektom. V tem primeru si je v času glavne turistične sezone priporočljivo vzeti nekoliko več časa in se oskrbeti z vodo in hrano, saj je lahko čakanje na trajekt dolgotrajno, visoke temperature v poletnih mesecih pa ni nič kaj primerno za čakanje v avtomobilu. Drugače je podnebje na otoku Pag mediteransko.

Če vam je všeč otok Pag, kliknite Like!

Prenočišča na otoku Pag

Na Pagu najdete zelo veliko število apartmajev, saj je to najbolj priljubljena oblika nastanitve, tudi sama zgradba tal je nekoliko omejevala gradnjo večjih hotelov izven večjih mest. Apartmaji na Pagu so različnih kategorij, tako da dobite takšne, ki so zelo ugodni in takšne, ki so na zelo visokem nivoju in zaradi tega tudi nekoliko dražji. Ponudbo preverite na strani apartmaji na Pagu.

Seveda pa najdete tudi kakšen hotel, če bi si radi dodabra odpočili na svojem dopustu in uživali pripravljeno hrano. Hotele najdete predvsme v Novalji in kraju Pag, kakšnega pa tudi v katerem drugem kraju. Ponudbo lahko preverite s pomočjo iskalnika za iskanje hotelov in si ogledate strani hoteli na Pagu.

Glede na rastje in temperature najdete na otoku Pag tudi nasade sadja in zelenjave, ki oskrbujejo turiste skozi turistično sezono. Ob vestah boste tako naleteli na številne prodajalce, lokalne kmete, ki bodo prodajali svoje izdelke, zelenjavo, sadje in kakšno žganje. Prav tako v nekaterih predelih Paga raste vinska trta.

Prijavite se spodaj na novice za otok Pag in Hrvaško in prejeli boste zanimive ponudbe za apartmaje in druge oblike prenočišč.

pag apartmaji