≡ Meni

Najlepše plaže na Pagu

Otok Pag je znan po številnih peščenih in prodnatih plažah, ki spadajo med najlepše na Jadranskem morju.

Plaže na Pagu so številne: Zrće, Straško, Braničevica, Babe, Ručica, Slano, Planjka in še bi lahko naštevali. Nekatere od njih imajo celo plavo zastavo, Zrće, Straško in Planjka spadajo med najbolj čiste na Jadranu.

Plaže Pag niso primerne le za družinski oddih, predvsem zadnja leta, na določenih območjih, raste turizem mladih. Plaža Zrće je znana predvsem po svojih norih zabavah, tam najdete številne diskoteke in bare na plaži odprte tudi noč in dan.

Julija in avgusta tam gostujejo najbolj znana svetovna imena house in trance scene, takrat je naval mladih, ki se pridejo zabat, največji.

Plaže Pag nudijo široko paleto možnosti, res vsakdo najde kaj sebi pimernega. Tudi kdor gre rad na dopust s kamperjem najde zase primerno mesto. Plaža Straško je eno največjih campingov na Jadranu.

Oddaljena od Novalje je samo 2 km, zvečer se lahko sprehodite peš ali pa s kolesom do mesta.

Plaža Straško nudi tudi možnost športa in rekreacije, odlično hrano v restravracijah, nakupovanje v trgovinah.  Manjši del plaže je namenjen tudi za naturiste, ki ima tudi svojo restavracijo.

Plaža Planjka je peščena plaža , ki se nahaja na severnem delu otoka paga v Stari Novalji.  Plaža idealna za družine, otroke in rekreacijo, skratka za brezbrižen oddih daleč od hrupa.

Novejše:

Starejše: