≡ Meni

Šimuni

Šimuni je zelo znan kraj na otoku Pag, predvsem zaradi velikega kampa, kamor se vsako leto odpravi tudi veliko slovencev. V bližini Šimunov najdete dve zanimivi plaži: Zlata plaža in plaža dva mornarja. Ne glede na to katero izberete boste lahko uživali v vodi in ob morju.

Vsi, ki se že pripravljate na letošnji dopust in je na vašem seznamu tudi hrvaška obala, natančneje otok Pag, tukaj je odličen predlog. Obiščite Šimune!

Kje ležijo Šimuni?

Šimuni so ljubka vasica z odlično lego med dvema mestoma na otoku. Če se podate na pot proti severni strani otoka, v petnajstih minutah prispete v Novaljo, kjer je največji nakupovalni center na otoku, zvečer pa se lahko sprehodite med stojnicami, na katerih lahko kupite prav vse, kar si zaželite.

V kolikor ne marate prevelike gneče, pa se lahko odpravite proti jugu otoka do mesta Paga, v katerem je prav tako manjši nakupovalni center, lahko pa si privoščite tudi sprehod ali obisk manjših gostilnic z odlično ponudbo morske hrane. Za vse tiste, ki so bolj žurerske narave, pa tudi Zrće niso predaleč.

Majhna vas z lepo plažo

Šimuni so majhna vas v zalivu, v katerem leži tudi marina. Ima dolgo plažo, tako da poskrbi za vse okuse – od tistih, ki se radi udobno sproščajo na mivki, do tistih, ki raje s skal ali pomolov skačejo v morje. Plaža je odlična tudi za poležavanje v senci borovcev. Del plaže pa je namenjen tudi nudistom. Marina nudi privez 221 plovilom v morju in 55 na kopnem. Najde se tudi gostilna in manjša trgovinica. Marina je dobro zavetje za plovila med neurji zaradi njene oblike, ampak le če ste tja prispeli pred neurjem, sicer bo zaradi ozkega kanala to malo težji podvig.

Kamp Šimuni

V vasi je nekaj gostiln in prav v vseh imajo pestro ponudbo rib, saj se prebivalci poleg turizma ukvarjajo tudi z ribolovom. Najde se tudi manjša trgovinica za nujne stvari. Če imate med dopustom radi vse pri roki, ne skrbite! Poleg vasice leži tudi večji kamp Šimuni, kjer lahko najdete trgovino, nekaj lokalov s ponudbo hrane in pijače, lepo peščeno plažo in večerno zabavo.

Drugi kraji na otoku Pag.