≡ Menu

Na stran smo dodali vremensko napoved za otok Pag, tako da lahko sedaj enostavno preverite vremensko napoved tudi iz naše strani. Najdeto jo na strani vreme Pag, kjer lahko najdete vreme za mesta Pag, razmere okoli mosta na otok Pag (južni del otoka) in za kraj Povljana.

Preverite vreme na Pagu za tri dni, le se nameravate tja odpraviti na hitro za kakšen vikend paket ali kaj podobnega, da slučajno ne bi naleteli na slabo vreme. Čez čas bomo dodali tudi vremensko napoved za 7 in 14 dni.

0 comments

Z iskalnikom na strani apartmaji na Hrvaškem lahko preverite celotno ponudbo apartmajev, hotelov in drugih oblik namestitev, če vam otok Pag ni dovolj.

Za začetek lahko preverite sosednje kraje ali pa v celoti spremenite lokacijo in se odpravite v južno Dalmacijo ali na sever proti Istri.

Tudi v Kvarnerju najdete nekaj odličnih otokov, kjer vsekakor prednjači otok Krk, ki je med Slovenci eden izmed najbolj priljubljenih otokov na Hrvaškem.

Kateri otok ali kraj na Hrvaškem boste izbrali je vaša odločitev, pomembno je, da lahko z iskalnikom primerjate na stotine apartmajev in hotelov, tako da ste lahko prepričani, da boste našli nekaj primernega za svoj naslednji dopust.

0 comments

Za prihod na otok Pag imate dve možnosti: ali se pripeljete preko mosta na južnem delu otoka ali pa uporabite trajekt Pag. Vsi tisti, ki boste za vožnjo čez Hrvaško uporabili avtocesto, boste seveda uporabili most, saj prispete na južni strani otoka, tako da se samo zapeljete do izbranega kraja na Pagu.

Ostali, ki se boste pripeljali vzdolž hrvaške obale, pa izberite trajek na relaciji Prizna – Žigljen – Prizna.

Cenik trajekta na Pag

  • Na osebo 17kn (2,30€)
  • Avto, Jeep (max 2m) 96kn (12,97€)
  • Motor 30kn (4,05€)
  • Kolo 16kn (2,16€)

Trajekt vozi vsako polno uro iz kraja Žigljen in vsakih  30 minut čez polno uro iz kraja Prizna. V času velikega števila potnikov vozi trajekt neprestano.

Uporaba trajekta za prihod na Pag je smiselna, če imate apartma ali hotel na severnem delu otoka, saj vam tako prihrani kar nekaj poti in časa (če ni gužve pri vstopu na trajekt). Torej če se odpravljate v Novaljo, kamp Straško, Gajac, Mandre ali Šimune.

0 comments

Če se odpravljate na otok Pag in ste željni zabave, morate obiskati znano plažo Zrče. Zrče so postale znane v zadnjih desetih letih, danes pa se plaže Zrče drži sloves, kot ene izmed najboljših mest za zabavo na hrvaški obali.

Glede na to, da ležijo samo nekaj kilometrov stran od kraja Novalja, so odlična lokacija za zabavo. Na eni strani imamo odmaknjeno lokacijo, kjer glasna glasba skozi cel dan in še posebej noč ne moti ostalih turistov na Pagu. Na drugi strani pa je bližina Novalje primerna za apartmaje, hotele in druge namestitve.

Kljub temu da so Zrče zelo lepa plaža, prihajajo mladi in malo manj mladi tja predvsem z razlogom zabave. Danes najdete tam tudi zelo veliko turistov iz drugih evropskih držav – Nemčije, Anglije, Nizozemske, skandinavskih držav. Zkozi glavno turistično sezono je glasbeni program organiziran seveda vsak dan, ko se tam ustavijo nekateri najboljši svetovni DJ-ji in popestrijo nočno življenje. Razni klubi in diskoteke poskrbijo za promocije, akcijske cene pijač, animacijo in druge stvari, ki sodijo zraven. Dogodke najdete v večjem delu sezone, glavni oz. najbolj odmevni pa se zvrstijo v poletnih mesecih, ko je turistična sezona na vrhuncu.

Najboljši klubi v Zrčah

  • Papaya
  • Kalypso
  • Aquarius

Jet Ski

Poseben način ogleda otoka Pag je tudi z vodnimi skuterji oz. Jet Ski, ki si jih lahko izposodite in se samostojno vozite. Zraven zelo atraktivne vožnje, ki vam jo omogoče, boste z njimi lahko prišli v vse malo skrite kotičke otoka Pag in si jih pobližje ogledali ali tam našli prostor zase. Kljub temu je treba priznati, da je najem Jet Skija kar draga zadeva, saj vas bo najem stal nekaj več kot 100€ na uro.

Zraven Jet Skija se lahko preizkusite tudi v Wakeboardu ali Bungeejumping, če se počutite adrenalinsko.

Kako do Zrč

Na poti med Novaljo in Zrčami najdete številne možnosti prevoza. Najcenejši je avtobus, na drugi strani pa lahko najamete tudi katerega izmed taksijev, ki vas čakajo v mestu in ob sami plaži Zrče. V jutranjih urah, ko se vračate iz zabave, se lahko prav tako počasi peš sprehodite do mesta Novalja. Drugače je seveda dostop možen tudi z osebnim avtomobilom, motorjem ali skuterjem. Pred plažo je plačljivo parkirišče, kjer lahko svoj avto ali motor tudi parkirate.

Apartmaji Zrče

Če iščete apartmaje v bližini plaže Zrče, je najbolje, da preverite kraja Novalja in Stara Novalja, ki sta oba večja kraja v bližini plaže Zrče. Do plaže lahko nato uporabite enega izmed prevozov naštetih zgoraj. Samostojni apartmaji v Zrčah niso na voljo, tako da si boste morali najti privat apartma izven Zrč in si priskrbeti prevoz do tja.

Apartmaje, hotele in druga prenočišča na otoku Pag najdete s pomočjo iskalnika na desni strani ali si oglejte katero izmed podstrani z apartmaji ali posamezni kraji na Pagu in si tako izberite primeren apartma na Pagu v bližini plaže Zrče.

0 comments
apartmaji otok pag

apartmaji ob morju – Pag

Če bi se radi izognili večjim naseljem kot so Novalja, Pag ali Šimuni na otoku Pag in bi raje prebivali v kakšen mirnem majhnem kraju, imate prav tako veliko možnost izbire. Na Pagu namreč najdete večje število majhnih krajev in zaselkov, kjer prav tako najdete kakšen apartma in s tem možnost prenočišča.

Dva izmed manjših naselij sta tudi Vidalići in Kustići, severnem delu otoka, v bližini mesta Novalja. V obeh krajih najdete nekaj apartmajev na mirni lokaciji.

Kako rezervirati apartma

V obeh krajih, kakor tudi nekaterih drugih vasicah na otoku Pag, lahko rezervirate apartma preko spletnega obrazca na desni strani, kjer samo vnesete primerne datume in nato na zemljevidu poiščete primeren kraj. To je tudi zelo koristno, če ne veste kateri kraji sploh obstajajo na otoku.

če vas zanimajo apartmaji ob morju, lahko s pomočjo zemljevida tudi najdete primerne apartmaje in si ogledate dodatne fotografije o opremljenosti. Upamo, da najdete primeren apartma, če boste potrebovali pomoč pri iskanju apartmaja, nas lahko tudi kontaktirate preko spletnega obrazca.

0 comments

Ali ste vedeli, da se otok Pag deli na dva dela, glede na regijo na Hrvaškem? Velika večina otokov na Hrvaškem pripada samo eni regiji Istra, Kvarner ali Dalmacija. Pag pa je eden tistih, ki so ga razdelili na pol. K temu je pripomogla tudi dolžina, saj velja za enega izmed najdaljših otokov na Hrvaškem in glede na to da leži ravno na meji med Dalmacijo in Kvarnerjem, so ga razdelili na pol.

Mej se nahaja pri plaži Zrče in naselju gajac na drugi strani otoka. Severno od tod pripada Ličko-senjski županiji, južno od tod pa Zadarski županiji

0 comments

Glede na to, da je Pag zelo velik otok, ni čudno, da se je na otoku razvilo kar nekaj večjih krajev, kot običajno pa je tudi nekaj manjših. Dva največja sta kraj Pag v srednjem delu otoka in Novalja na severnem delu.

Pag

Kraj Pag je večje mesto v katerega se boste pripeljali, če se boste na Pag odpravili s trajektom. Na drugi strani pa se boste mimo njega peljali tudi, če boste na otk prišli preko mosta. Več informacij in možnosti nastanitve najdete na strani Pag.

Novalja

Novalja se nahaja na severnem delu otoka in v neposrednji bližini Stare Novalje. V bližini je znana plaža Zrče, ki v poletnem času privablja mladino iz vse Evrope. Tudi v Novalji najdete vse potrebno za dopust in primerno število apartmajev in hotelov.

Več o kraju najdete na strani Novalja.

Zraven teh najdete na otoku tudi številne majhne kraje in turistične naselbine, ki so nastale samo za potrebe turizma.

0 comments

Če iščete ugoden hotel na otoku Pag, jih nekaj med njimi najdete tudi preko naše strani.

Hoteli na Pagu sicer niso zelo pogosti, saj tam prevladujejo apartmaji, a kljub temu najdete kar nekaj aparthotelov in manjših hotelov, kjer lahko prenočite za nekaj dni, vikend paket ali svoj poletni dopust.

Hoteli se seveda razlikujejo v ponudbi, tako da lahko v nekaterih pričakujete hrano v celoti, med tem ko imajo drugi samo zajtrk. Ostale obroke lahko dobite v kateri od restavracij, ki jih na Pagu ne manjka. Preverite ponudbo na strani in se odločite na hotel, ki vam najbolj ustreza, če bo letos to vaša izbira.

Iskalnik hotelov

Za iskanje hotelov na otoku Pag uporabite obrazec na desni, kjer samo vpišete željene termine in prejeli boste ponudbi za proste hotele in njihove cene. Na podlagi slik se nato odločite za tistega, ki vam najbolj odgovarja.

0 comments

Če si želite še vsaj nekaj dni bolj toplega vremena, se lahko še vedno odpravite na otok Pag, kjer je temperatura zraka čez dan še vedno veliko višja, kot v Sloveniji, cene apartmajev pa so v tem času zelo ugodne.

Glede na to, da se bližajo prazniki in krompirjeve počitnice, smo za vas pripravili nekaj predlogov za apartmaje na Pagu v tem času. Na spodnji povezavi si lahko ogledate ponudbe za vikend paket čez prvi november (1.11. – 3.11.). Najbolj ugodne so že od 60€ za dve osebi ali 70€ za štiri osebe.

Preverite ceno in proste termine ->

Če bi rabi na Pagu preživeli več časa, lahko najdete številne ugodne ponudbe tudi za cel teden v času krompirjevih počitnic. Ponudbe so že od 210€ za štiri osebe za cel teden.

Preverite ceno in proste termine ->

0 comments
Apartmaji Edina otok pag

Opis apartmaja Edina ***

Tudi ti apartmaji imajo dobro lokacijo, saj ležijo od morja oddaljeni samo kakšnih 100 m. Če bi se rabi odljavili v Novaljo, je oddaljena kakih 15 km, kakor tudi plaža Zrče, ki je znana po zabavi in sproščenem vzdušju. Do središča mesta je kakšnih 15 minut hoje.

Na voljo so trije apartmajiza dve osebi. Opremljeni so s kuhinjo, brezžičnim internetom, klimatsko napravo, televizorjem, kopalnico, hladilnikom in balkonom s pogledom na morje. Ob apartmajih je tudi parking.

Apartmaji Edina omogočajo brezplačno rezervacijo apartmaja in brezplačno odpoved, plačate pa ob samem bivanju. Preverite dodatne fotografije in proste termine ter rezervirajte brez tveganja.

Brezplačna rezervacija -> Preverite ceno, proste termine in več fotografij ->

Drugi apartmaji na Pagu

0 comments