≡ Meni

Dostop do otoka Pag

Kadar se odpravljamo na daljšo pot seveda vedno najprej preverimo, kako bomo prispeli na cilj. Da pridemo na otok Pag imamo na izbiro dve možnosti, lahko gremo na paški most, ali pa se odločimo za trajekt Pag.

Če se odločimo za paški most:

Če se odločimo za to možnost, potem se po hrvaški avtocesti peljemo do izvoza Posedarje, na katerem zapustimo avtocesto in pot nadaljujemo po celini vse dokler se na obzorju ne pojavi paški most. Pri tej možnosti prihranimo denar za trajekt, ampak lahko večji del poti opravimo po avtocesti. Pot je seveda malo daljša, pa tudi ko prečkamo paški most, je nato pot do najbolj obiskanih krajev Novalje, Paga, Šimunov, Kampa straško itd., daljša za dobro uro.

Če se odločimo za trajekt Pag:

V kolikor bomo pot načrtovali tako, da pridemo na otok s trajektom, potem avtocesto zapustimo že precej prej, kot če se odločimo za most, in pot nadaljujemo po stari, ovinkasti cesti. Preden se odpravimo na pot je dobro preveriti red plovbe. Tukaj lahko izgubimo precej časa s čakanjem, predvsem v glavni sezoni. Če se vas na morje odpravlja več in z večjim vozilom, potem je lahko trajekt Pag kar zajeten strošek. Sicer pa nas trajekt Pag pripelje precej višje na otoku in zato je pot do mest, ki so višjeležeča na otoku, precej krajša.