≡ Meni

Vikend paket na Pagu

Otok Pag se nahaja vzdolž severne jadranske obale na Hrvaškem. Zaradi občasnih močnih vetrov izpod Velebita na celini ga mnogi kličejo vetrovni otok.

Najhitreje je otok Pag dosegljiv s trajektom iz kraja Prizna na celini, lahko pa se podate okoli maslenićkega zaliva in čez paški most. Morebiti ne boste prihranili čas, boste pa vsekakor doživeli nekaj lepot narave v okolici Povljane. Slednja je primerna za kratek oddih in uživanje v naravi. Občudujete jo lahko s kolesom ali peš. Ob kopanju se lahko namažete z zdravilnim blatom, ki ga tukaj ne primanjkuje.

Ostali turistični biseri so zgodovinsko mesto Pag, živahna in zabav polna Novalja ter manjši a privlačni kraji. Med njimi izpostavimo Šimune, Gajac in Metajno, obiščete lahko tudi nekoliko oddaljeno Staro Novaljo.

Središče dogajanja na Pagu je gotovo plaža Zrće pri Novalji. Skozi celotno sezono se tukaj vrstijo razne zabave in glasbeni dogodki, ne manjka tudi občasnih obiskov svetovnih zvezd.

Pag je poznan tudi po izvrstni morski soli, katera doda ribam in ostalim morskim specialitetam poseben okus. Na kateri izmed turističnih kmetij poskusite tudi izvrsten paški ovčji sir. Naj bo vikend oddih ali daljši dopust odlična priložnost za spoznavanje tega raznolikega otoka.

Booking.com