≡ Meni

Novalja

Novalja je verjetno najbolj znan kraj na otoku Pag. Zraven Novalje je severno od nje tudi naselje Stara Novalja. Dopust tukaj ima številne prednosti, ena izmed njih pa so številne lepe plaže v bližini.

Zrče

Najbolj znana plaža na otoku Pag je od Novalje oddaljena samo kakšna 2 km in velja za eno izmed najlepših plaž na Hrvaškem. Predvsem je znana po zabavah za mlade in mlade po srcu, saj v klubih in barih na plaži v šasu sezone vsakodnevno prirejajo zabave, koncerte in gostijo razne DJ-je.

Apartmaji v Novalji

Tukaj najdete veliko izbiro apartmajev različnih cenovnih razredov. Preverite ponudbo tako da vpišete v iskalnik na desni Novalja in izberite poljubne termine. Med drugim preverite naslednje apartmaje:

Dodatno ponudbo najdete na apartmaji na otoku Pag.

Zraven apartmajev najdete v Novalji in bližini tudi druge oblike nastanitev. Popularen je avtokamp Straško in bližnje naselje Gajac.

Turistično središče Novalja na otoku Pagu je poznano kot  letovišče in destinacija za veliko število turistov, kjer preživijo svoj aktiven dopust. Geografska lokacija turističnega središča Novalja je severni Jadran, ki vsebuje pestro izbiro aranžmajev.

V ponudbi so na voljo razni enodnevni izleti z ladjo do otokov kot so Lošinj, Rab, Olib, Silba ter obiskov kraja Zidar, Plitvička jezera, Paklenice in nacionalnih parkov Krka, Kornati.

Sredozemska atmosfera, ki jo nudi turistično središče Novalja, še posebej pred sezono in po sezoni, omogoča obiskovalcu poleg fizičnega dopusta tudi bližnji stik z naravo, ki pomirjevalno deluje na vsa čutila, katera so pogosto pod stresom v današnjemu hitremu tempu življenja.

Turistično središče Novalja ter tudi ostali okoliški kraji, ponujajo številne gurmanske užitke v priznanih restavracijah, katera se uvrščajo na vrh gastro ponudbe.

Zelo pomemben del letovanja v turističnem središču Novalja so tudi raznovrstne ponudbe jedač in pijač v klubih z izjemno glasbo ter vrhunskimi DJ-i, koktajl barih ali terasah z živo glasbo ter nastopih dobro poznanih hrvaških zvezd in gostovanj glasbenikov iz Dalmacije in Kvarnerja.

Ne glede na to ali si želite dolgih nočnih zabav, aktivnih počitnic ali pa samo poležavanje ob morju vam turistično središče Novalja vse to omogoči ne glede na vašo starost.

Sprehajanje ob obali ob določenih lokalnih posebnosti je klasičen primer navdihujočega utripa mesta, katerega je mogoče najti vzdolž Jadranske obale.

Preverjen recept zabave za obiskovalce so tudi razni brezplačni koncerti z živo glasbeno spremljavo.Izpostavili bi tudi tamkajšnji najstarejši klub Kalypso, ki obratuje že 20 let.

Skozi dan je primeren za poležavanje, zvečer pa tam potekajo divje zabave. Potem je tukaj še klub na prostem Papaya, v katerem sta 2 bazena ter Aquarius v katerem sta picerija in bife. Značilnost teh klubov je hip hop glasba, house ter plesalke in plesalci, ki plešejo po cele dneve in noči.

Drugi kraji na Pagu.