≡ Meni

Plaža Zrče na Pagu

Če se odpravljate na otok Pag in ste željni zabave, morate obiskati znano plažo Zrče. Zrče so postale znane v zadnjih desetih letih, danes pa se plaže Zrče drži sloves, kot ene izmed najboljših mest za zabavo na hrvaški obali.

Glede na to, da ležijo samo nekaj kilometrov stran od kraja Novalja, so odlična lokacija za zabavo. Na eni strani imamo odmaknjeno lokacijo, kjer glasna glasba skozi cel dan in še posebej noč ne moti ostalih turistov na Pagu. Na drugi strani pa je bližina Novalje primerna za apartmaje, hotele in druge namestitve.

Kljub temu da so Zrče zelo lepa plaža, prihajajo mladi in malo manj mladi tja predvsem z razlogom zabave. Danes najdete tam tudi zelo veliko turistov iz drugih evropskih držav – Nemčije, Anglije, Nizozemske, skandinavskih držav. Zkozi glavno turistično sezono je glasbeni program organiziran seveda vsak dan, ko se tam ustavijo nekateri najboljši svetovni DJ-ji in popestrijo nočno življenje. Razni klubi in diskoteke poskrbijo za promocije, akcijske cene pijač, animacijo in druge stvari, ki sodijo zraven. Dogodke najdete v večjem delu sezone, glavni oz. najbolj odmevni pa se zvrstijo v poletnih mesecih, ko je turistična sezona na vrhuncu.

Najboljši klubi v Zrčah

  • Papaya
  • Kalypso
  • Aquarius

Jet Ski

Poseben način ogleda otoka Pag je tudi z vodnimi skuterji oz. Jet Ski, ki si jih lahko izposodite in se samostojno vozite. Zraven zelo atraktivne vožnje, ki vam jo omogoče, boste z njimi lahko prišli v vse malo skrite kotičke otoka Pag in si jih pobližje ogledali ali tam našli prostor zase. Kljub temu je treba priznati, da je najem Jet Skija kar draga zadeva, saj vas bo najem stal nekaj več kot 100€ na uro.

Zraven Jet Skija se lahko preizkusite tudi v Wakeboardu ali Bungeejumping, če se počutite adrenalinsko.

Kako do Zrč

Na poti med Novaljo in Zrčami najdete številne možnosti prevoza. Najcenejši je avtobus, na drugi strani pa lahko najamete tudi katerega izmed taksijev, ki vas čakajo v mestu in ob sami plaži Zrče. V jutranjih urah, ko se vračate iz zabave, se lahko prav tako počasi peš sprehodite do mesta Novalja. Drugače je seveda dostop možen tudi z osebnim avtomobilom, motorjem ali skuterjem. Pred plažo je plačljivo parkirišče, kjer lahko svoj avto ali motor tudi parkirate.

Apartmaji Zrče

Če iščete apartmaje v bližini plaže Zrče, je najbolje, da preverite kraja Novalja in Stara Novalja, ki sta oba večja kraja v bližini plaže Zrče. Do plaže lahko nato uporabite enega izmed prevozov naštetih zgoraj. Samostojni apartmaji v Zrčah niso na voljo, tako da si boste morali najti privat apartma izven Zrč in si priskrbeti prevoz do tja.

Apartmaje, hotele in druga prenočišča na otoku Pag najdete s pomočjo iskalnika na desni strani ali si oglejte katero izmed podstrani z apartmaji ali posamezni kraji na Pagu in si tako izberite primeren apartma na Pagu v bližini plaže Zrče.

Leto se preveša v čas, ko bodo temperature višje in začeli se bodo dopusti. Za mnoge je to edini oddih od službe ali šole. Zato je izbira kraja za vaš oddih ključnega pomena.

Otok Pag je odlična rešitev za oddih kot tudi za zabavo in pestro družabno dogajanje. Pag je eden izmed številnih hrvaških otokov in leži v srednjem Jadranu. Paški most je njegova povezava s celino.

Zrče

Za vse željne zabave je pravi kraj plaža Zrče, ki se nahaja v kraju Novalja na otoku Pag. Plaža Zrče je ena izmed najbolj urejenih in najlepših plaž. Plažo obkroža borov gozd, ki je v vročih poletnih dneh še kako dobrodošla senca. Obala se lahko pohvali s peščeno plažo. Leta 2003  so Zrče prejele nagrado za najbolj urejeno in opremljeno plažo na Jadranu.

Zabava in športne  aktivnosti

Za zabavo na otoku Pag nosi glavno odgovornost plaža Zrče. Najpriljubljenejši klubi so Papaya, Aquarius in Kalypso. Tu se zabava nikoli ne konča in užitek je zagotovljen. Predstavljamo vam nekaj najpriljubljenejših in znanih klubov na plaži Zrče:

Klub Kalypso

Je najstarejši klub, ki zabava vse željne že več kot 20 let. Nahaja se tik ob morju in obdaja ga borov gozd. Tako je čez dan namenjen različnim aktivnostim v senci, zvečer pa prizorišče velikih zabav.

Papaya klub

Zrče slovijo po svojih odličnih klubih. Papaya klub se nahaja se na povsem odprtem in je od morja oddaljen le nekaj metrov. Posebnost kluba sta, da ima dva bazena. Prvi je povezan direktno z barom, v drugega pa se spustimo po toboganu.

Klub Aquarius

Obdan z obema kluboma. Sestavljen iz dveh delov. Odprti del, ki ima bazen in zaprti del, ki je na sredini kluba. Klub je tako picerija kot bife.

Zrče vam ponujajo številne  načine zabave in doživetja. Tudi športni navdušenci ne boste prikrajšani, saj so vam na voljo številna nogometna igrišča, igrišča za tenis in košarko. Različni rekreativni programi za vse starosti, kolesarjenje in ogled znamenitosti. Zrče so kraj kjer se bo za vsakogar našlo nekaj, kar vas bo razvedrilo in spravilo v dobro voljo.

Novejše:

Starejše: