≡ Menu

Plaža Zrče na Pagu

Če se odpravljate na otok Pag in ste željni zabave, morate obiskati znano plažo Zrče. Zrče so postale znane v zadnjih desetih letih, danes pa se plaže Zrče drži sloves, kot ene izmed najboljših mest za zabavo na hrvaški obali.

Glede na to, da ležijo samo nekaj kilometrov stran od kraja Novalja, so odlična lokacija za zabavo. Na eni strani imamo odmaknjeno lokacijo, kjer glasna glasba skozi cel dan in še posebej noč ne moti ostalih turistov na Pagu. Na drugi strani pa je bližina Novalje primerna za apartmaje, hotele in druge namestitve.

Kljub temu da so Zrče zelo lepa plaža, prihajajo mladi in malo manj mladi tja predvsem z razlogom zabave. Danes najdete tam tudi zelo veliko turistov iz drugih evropskih držav – Nemčije, Anglije, Nizozemske, skandinavskih držav. Zkozi glavno turistično sezono je glasbeni program organiziran seveda vsak dan, ko se tam ustavijo nekateri najboljši svetovni DJ-ji in popestrijo nočno življenje. Razni klubi in diskoteke poskrbijo za promocije, akcijske cene pijač, animacijo in druge stvari, ki sodijo zraven. Dogodke najdete v večjem delu sezone, glavni oz. najbolj odmevni pa se zvrstijo v poletnih mesecih, ko je turistična sezona na vrhuncu.

Najboljši klubi v Zrčah

  • Papaya
  • Kalypso
  • Aquarius

Jet Ski

Poseben način ogleda otoka Pag je tudi z vodnimi skuterji oz. Jet Ski, ki si jih lahko izposodite in se samostojno vozite. Zraven zelo atraktivne vožnje, ki vam jo omogoče, boste z njimi lahko prišli v vse malo skrite kotičke otoka Pag in si jih pobližje ogledali ali tam našli prostor zase. Kljub temu je treba priznati, da je najem Jet Skija kar draga zadeva, saj vas bo najem stal nekaj več kot 100€ na uro.

Zraven Jet Skija se lahko preizkusite tudi v Wakeboardu ali Bungeejumping, če se počutite adrenalinsko.

Kako do Zrč

Na poti med Novaljo in Zrčami najdete številne možnosti prevoza. Najcenejši je avtobus, na drugi strani pa lahko najamete tudi katerega izmed taksijev, ki vas čakajo v mestu in ob sami plaži Zrče. V jutranjih urah, ko se vračate iz zabave, se lahko prav tako počasi peš sprehodite do mesta Novalja. Drugače je seveda dostop možen tudi z osebnim avtomobilom, motorjem ali skuterjem. Pred plažo je plačljivo parkirišče, kjer lahko svoj avto ali motor tudi parkirate.

Apartmaji Zrče

Če iščete apartmaje v bližini plaže Zrče, je najbolje, da preverite kraja Novalja in Stara Novalja, ki sta oba večja kraja v bližini plaže Zrče. Do plaže lahko nato uporabite enega izmed prevozov naštetih zgoraj. Samostojni apartmaji v Zrčah niso na voljo, tako da si boste morali najti privat apartma izven Zrč in si priskrbeti prevoz do tja.

Apartmaje, hotele in druga prenočišča na otoku Pag najdete s pomočjo iskalnika na desni strani ali si oglejte katero izmed podstrani z apartmaji ali posamezni kraji na Pagu in si tako izberite primeren apartma na Pagu v bližini plaže Zrče.

Novejše:

Starejše: